Släkt i öst

Min kusin heter Saari och bor o Esboo (uttalas Espo). En gång var hon ute med sin pappa ”Pikko Petri” vid en älv och fiskade öring. De körde dit i en gul Passat och handbromscirkulerade i snömodden på en parkeringsplats innan de stannade och packade ut trebensstolar, grovhåven (för större fångst) och hakkroksvågen. Saari hade även smygtagit med sig sin lilla iller som hon hade i innerfickan på fiskarvästen.

Saari fick ett drag i näsan den dagen. Hon råkade stå bakom far sin när han svingade sitt Abu Garcia spö med den gyllene Ambassadeur-rullen. Rulltjutet när linan löpte amok då Saari började springa i panik skulle kunna vara toner till en skum skräckrulle. Han fick knipsa av lite av näsvingen med sin finska kniv som han blästrat ihop en gång på fyllan i en myggrik skogsdunge. Det var även då han lärde sig att spotta lite käckt på en myrstack så att kreaturen som bor där i ger ifrån sig något form av skvätt som man nyser av. Blir liksom som en spraydusch myrsyra som enligt finsk sägen skall vara bra mot bakfylla.

Efter det blev Saari aldrig sig lik igen. I dag jobbar hon på ett konditori som bakar katrinplommonsfyllda smördegsbakelser. Om natten. På dagarna lever hon i cyberspace och fajtas med virus i olika former. Nåt sorts rollspel.

Saari hette hon alltså.

Publicerat på 27 december, 2008, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: