Ny hobby

Nu när man närmar sig fitt-trettioårsåldern händer något i själen. ALLT ens föräldrar indoktrinerat en med som barn blossar upp. (Känns gött att veta att man skall tvinga sin egen unge att hänga med när man vaskar guld (spelar poker på svartklubb) och annat användbart för henne i vuxen ålder) Min far åkte på Antikrundor med mig och stönade av Kockumsföremål och gamla gustavianska fåtöljer.

Därför åker jag, min man och dotter till Marks kommun (!!) och smeker furniturgrejer samtidigt som vi luktar, super in och undrar när fan i helvete grejen är gjord, vem som har haft den hemma och hur pass mycket spöken det kan finnas i den. För det skall man akta sig för när man dealar med antikviteter. INGA pjux, hattar, speglar eller leksaker skall tas hem. Då kan man få stora spöknojjan när man kommer hem och Poltergeist är inget man vill ha till brunch, om den nu inte skulle få för sig att vara lite schysst och bre mackorna lungt och fint åt en.
Saker som jag hittat i dag:
  • Ett tvättset. I lodräta 7 centermeters paneler i rosa och vitt. Tvättset är en gammal kanna och en stor skål som man hade på rummet förr i tiden. man fick även en gammal potta med handtag och tvålkopp till. Detta skall in i barnets 20-tals rum.
  • En port från ”Arabien” för 22 papp. Köpte ej-har redan säker dörr.
  • Sånt där ”ritch ratch” tvättbräde som Krösamaja hade.
  • En uppstoppad rävhona utan trumhinnor och lite defekt högertass. Kan ha varit armbrytare på sin tid.
Nu sover i alla fall barnet i sin nya rustning från medeltiden. Sån där stålbrynja och allt. Fuck Katla, Cato eller odjuret under Alfons åbergs säng.
Förresten. Det där metaforiska med att alfons samvete speglas i ett odjur under sängen när han gett Lillkillen dabb efter det klassiska ”jackkragsgrepet”, tycker jag är helt bananas. Jag fattade att Odjuret var samvetet för 3-4 år sen. Innan det var jag bara skraj. Trodde hon Gunilla som skrev böckerna att hon var lite Bergman där eller?

Publicerat på 20 september, 2009, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: