I går. Kommer inte glömma igår.

Jag, mitt barn i vagn, min hund i koppel och min svärmor vid min sida. På promenad längs Säveån. Längs Säveån finns det A-lagare,. De gör skäl för sitt epitet fanimej. Vi snackar verkligen A-lag top the lux. Bokstavligt talat för de är empatin och livsglädjen personifierad. Jag vet att bakom den där glada: ”livet är en fest ytan” finns krater fyllda med sorgsmörja. Något gick fel och eskalerade.

Smala ben i tighta strechjeans. En nyrakad mohikanfrisyr och lite rölätt. Nyläkta ärr i ansiktet och svårt att stå stilla. Jag undrade varifrån ärren kom? Har han varit tyken och förtjänat det? Blev han ledsen och gjorde det ont? Hälsinglandsursprung. 48 år gammal och flerbarnsfar. Visste att hovmjöl är bra mot valpsjuka och verkade sakna bruket han var uppvuxen på. Jag undrade hur snoppen fick plats i de små jeansen, när han använde den sist? Har han någon som älskar honom eller är han en struken häst på den listan? Firar han jul eller blir den bara en vanlig tisdag för honom?
Jag vill tacka honom för att han delade med sig av sin historia. Jag vill säga till hans barn att ni har en fin far. Döm honom inte. Han är sjuk. Har inte VALT bort er. Han har halvtrasiga fotografier på er i bakfickan. För jämnan. De vill ingen råna honom på. Jag fick se dessa i går och blev så rörd över att han var så stolt. Jag önskar att min pappa gjorde på det viset.
Tror han heter Vidde.
Annonser

Publicerat på 23 september, 2009, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ja, såna oväntade möten är speciella. tack för att du delade med dig! 🙂

  2. Vet precis vem du menar! Ser fram emot att läsa Faktum. N:s mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: