Sluta fråga!

Den här årstiden är kaputt. Är det sommar eller höst? Kan alla frukter och skit på träden försvinna nu tack och reducera min dotters vilja att ”palla” every fucking day? Hon skall in i allas trädgårdar och sno naturens frukter.
I går hängde ett rött, stort och blankt äpple ut på en gren i en gavelträdgård i radhusområdet vi INTE bor i. Nej fan, vi bor i tegelhöghuset BAKOM the bostadsrätts. Vi är alltså luffarna, de utstötta och de lite mindre värda som skall vara tacksamma att vi får leka på föreningens lekplats. Lite som stenkulorna i kulpåsen.
Jag slet av äpplet till Frida. Tror ni inte det stod en kvinna invirad i flanellfilt på sin farstu och blossade? Vet ni vad hon signalerade med ögonen under sin jävla munklugg?
”Morr, morr (inte morrn morrn som man säger i Norge,
utan morr som i ”hundmorr”), jag kanske är kvinna, men det betyder inte att jag inte kan ta skepnaden som surgubbe med hängslen och hagelblås och jaga skiten ur er, era jävla äppelpallarjävlar!
I Sverige är det fruktansvärt sånt här. Därför hatar jag vissa Svenssons. MAN FRÅGAR FÖRST-mentaliteten. det är inte fråga om att man är snål-utan en PRINCIPSAK. Man FRÅGAR först. Så var det till och med hemma hos oss med de lite dyrare delikatesserna i skåpen. Man FRÅGAR först. Kunde bli ett jävla liv om Nutellan var slut, eller om Bärry-cherry yougurten var väck. Den skulle nån annan ha! Sen lärde vi känna främmande kultur och annan mentalitet i form av syrianer, bosnier och araber.
FUCK, fråga först. Man har väl lite känsla? Ett äpple från ditt tunga träd som ”fäller” äpplen som ligger på marken och jäser så det fan luktar fylla i kvadratmeter runtomkring. MEN MAN FRÅGAR FÖRST!
Jag skall dit i natt och sno ALLA dina äpplen. UTAN ATT FRÅGA!
Annonser

Publicerat på 23 september, 2009, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

 1. Här kan jag säga att vi definitivt INTE tänker likadant!

  Tvärtom så blir livet mycket trevligare NÄR man frågar. För alla.
  Har sett det massor av gånger, folk som ”tar för sig”, vilket inte ger mer än spänt läge helt i onödan. När man däremot frågar, då får man dubbelt upp av allt. Alltså vinner alla på det. Den som blir tillfrågad blir glad och jag får oftast så mycket mer än jag tänkt från början. Likaså om jag blir frågad, då vill jag gärna ge.

  Hade du frågat om ett äpple, kanske ni hade fått en hel bärkasse med äpplen…

  Jag tycker tvärtom, folk frågar för LITE! Men alla tänker olika.

 2. Jag frågade förr i tiden. Senast för två veckor sen när Frida hittade björnbärsbuskar. ETT MASSIVT NEJ! De var till sylt. Tre björnbär=många bäckar små=om alla skall äta får vi ingen sylt.

  Men att slänga sopor i våra soprum för att det kostar med dubbel tömning i BRF Kolven, det går an.

  Men att tycka olika hör ju till livetl. Ser mycket fram emot din föreläsning den 15 oktober. Vi är 4 som kommer.

 3. Vad kul att ni kommer!
  Då ska jag väl försöka hosta ur mig något vettigt också 🙂
  Ses då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: