Vill tillbaka och stanna

Mitt Bergsjön fick besök av mig i dag. Vet ni att på min gamla gård, på Tellusgatan leker fortfarande barnen ute om kvällarna när det är snö ute. Skratt, pulkarasp och förtjusande barnaskrik ljuder inne på gården. Alla kanske inte har en egen laptop, föräldrar som har möjlighet till aktivitet på annan ort än hemmets lammgrytedoftande vrå. Där delar man rum med sina syskon fortfarande.
Jag känner ett lugn, genuinitet och mycket kärlek uppe på min gård. Ledsnar när jag ser att det är mörkt och dystert i vår hörnfyra på sextiotvåan. Att någon annan familj skapar historia mellan väggarna där som en gång i tiden ljöd och fylldes med lycka av en familj som verkligen inte hade mycket men alltid varandra. Innan datorerna och cancern var den förgörande faktorn i de flestas vardag. Då var det Ace of base, barnkalas, brottarträning varannan dag och Doktor Quinn onsdagar 20.00.

I Partille finns ingen själ. Bara stoff av lycka. Ingen histora, inga fina minnen. Bara avrättningsplatser för tragik. Ingången till mamma i Lexby, där har man mottagit flera dödsbud, här blev vår familj en raket. En sammansatt massa av krut som bara tänds på och vackert pyr åt olika håll på himlavalvet. Här vill jag uppriktigt inte att min dotter skall få växa upp. I dag kändes det så hemma att vara på min gård igen. Så det värkte i själen att återvända. Barnen rår om varandra på ett familjärt sätt. Kulturer blandas och vikten av materialism syns inte till på någon våg.
Finns det en trea eller fyra på Tellusgatan så skulle jag kunna ta den. Vill så gärna ge Frida det jag så stadigt själv står på i dag. Känner ett förakt mot Partille och kan inte på några vis ge Frida det jag vill sålänge jag vill härifrån. Det vore att hyckla och ännu värre försöka ro utan åror.

Annonser

Publicerat på 27 december, 2009, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Hur känns det att ha en SÅ söt dotter!? Underbar. Fint kort när du ler älskling 🙂 Puss N

  2. Intressant inlägg, jag letar lägenheter i gbg och man hör BARA SKIT om bergsjön. Men när jag läser det där..så låter det ju fint. Man kanske skulle söka där. Om du bor i partille kan du sökert lätt byta lägenhet med nån i bergsjön!

  3. Anonym: Jag kan lova dig och ge dig mycket varma rekommendationer om Tellusgatan 50-62 eller merkuriusgatan 3-67
    BÄSTA gårdarna ever!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: