Valfrågor

När man snart är trettio skall man ju veta sin politiska ståndpunkt? Jag vet bara att jag vill ha rättvisa. Är jag kommunist då? Jag har massor med saker jag funderar på inför valet. Kan man rösta på ett parti bara för att man gillar partiledaren (känns som många gör så)? Nej, det kan man ju inte. Vi lever ju i en demokrati – vad har partiledaren då egentligen för makt? Är det diktatur jag vill ha då, där ledaren bestämmer? Vill jag bo på Kuba? Jag förstår inte Kubadebatten. Jag har en kommunistkompis som säger att Kuba är världens enda lyckade diktatur. Sen har jag en faster som säger att det är ett rent helvete för människorna därborta. Vad skall man tro?

Jag vet att jag inte vill rösta på sossarna pga Mona Sahlin. Någon jävla auktoritet får det väl ändå vara? Jag gillar auktoritet på vissa.

Jag pratade med min bästa kompis Jonas om saken. JAG skiter i hur valet slutar. Kan inte säga: ”Helvete, nu vann Moderaterna igen. Då får jag 400 mindre i månaden och brorsan mindre A-kassa!” Jag känner att jag vill värna om LANDETS helhet, inte min lilla vardag. Att vi skall vara trygga, ha jobb, gamla skall få vara rena och glada och barnen skall trivas i skolorna. Sen önskar jag nog jättemycket att Volvo fick stanna i Sverige. Jag gillade att Volvo var vårt. Volvo är liksom lite som Astrid Lindgren.

Tur att vi inte kan sälja Astrid. Hon var sosse va?

Publicerat på 27 augusti, 2010, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: