Dröm – för egen räkning. Varning: Långt.

Jag drömde att jag åkte tillbaka i tiden och hamnade på min gård jag är uppvuxen på. Fast 1960. När Bergsjön var nytt, ett miljonbyggesområde. Jag besökte min lägenhet som innehavs av en teaterintresserad tjej med grammofon som var släktning till min bonuspappa.

Vidare gick jag längre ner på gården och besökte min numer döda fasters lägenhet. Där stannade jag och det började knacka och slitas i dörren. Det var hotfull stämning och jag hittade ett astungt gevär som jag ställde mig innanför dörren med i fall att männen skulle ta sig in. När Ilce min man helt sonika kom in i drömmen vred han upp låset och frågade vad de ville. Där stod de. En med mustasch, en med röd jumper och en med jeansväst. Det enda de ville var att kolla så faster levde, för så gjorde man i alkiskretsar när man inte sett till varann på ett tag. De sa: ” man vet ju att man hittat såna som legat alldeles för länge, så vi ville bara kolla”

Ännu mer sonika dyker min faster upp, i mental obalans. Hon skriker och är otyglad och har ett smutsigt sovrum med äcklig madrass. Jag läser hennes journaler och där står det massa hemska saker om henne som jag inte kände till. Hon jagar ut mig ur lägenheten och jag lyckas springa därifrån. RÄDD. Hon fick nästan tag på mig.

Jag skall hälsa på min man i häktet (högt upp i ett torn) med en annan tjej som är Lady Gaga (som är Anna egentligen) och en fd kompis till min man: ”Peter Grek.” Jag och Peter har spänning emellan oss. Lady Gaga började bli svartis. Jag och Peter pussas, alltså bara lägger varandras munnar emot varann och håller kvar så länge. Kändes jättebra fast jag varit otrogen mot min man. Häktade man, desutom.

Efter några dagar släpptes min man och ville gå ut och dansa med mig på trendigt ställe. Tror ni inte han drar en tryckare i otakt med mig till värsta svängiga låten?

Publicerat på 7 september, 2010, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: