Höstdessert
Det här är gott. Men ändå inte. Nyponsoppa smakar tidning. Lite tam, lam och stram. Känns alltid med nypissoppa att nåt fattas. Är det aromaten?
Varm nyponsoppa, kall glass, mjuk grädde och hårda mandelbiskvier. KONTRASTER! Om man inte som Jonas väntar och låter allt bli en ljummen unit som han inte ens känner av i sitt gomsegel. Det är liksom precis muntempererat och bara slinker ner.
Vi vispade grädden för hand. EIN KAMPF kan jag säga. Min gammelfarmor Dolly som hade ett brunt och ett blått öga sa att 200 slag räcker för den perfekta grädden. Dolly ljög. Lägg till en nolla på det. Jonas pappa är kemist och den kemiska reaktionen som helt sonika infann sig när grädden blev till smör. Borde nästan bli musikal.
”När grädden blev till smör” En pjäs baserad på den där sagan i Dufvemåla.
1989 års finste dessert är nu shabby chic
Posted on 6 oktober, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.
Lämna en kommentar
Comments 0