Höstdessert

Det här är gott. Men ändå inte. Nyponsoppa smakar tidning. Lite tam, lam och stram. Känns alltid med nypissoppa att nåt fattas. Är det aromaten?

Varm nyponsoppa, kall glass, mjuk grädde och hårda mandelbiskvier. KONTRASTER! Om man inte som Jonas väntar och låter allt bli en ljummen unit som han inte ens känner av i sitt gomsegel. Det är liksom precis muntempererat och bara slinker ner.

Vi vispade grädden för hand. EIN KAMPF kan jag säga. Min gammelfarmor Dolly som hade ett brunt och ett blått öga sa att 200 slag räcker för den perfekta grädden. Dolly ljög. Lägg till en nolla på det. Jonas pappa är kemist och den kemiska reaktionen som helt sonika infann sig när grädden blev till smör. Borde nästan bli musikal.

”När grädden blev till smör” En pjäs baserad på den där sagan i Dufvemåla.

image

1989 års finste dessert är nu shabby chic

Annonser

Posted on 6 oktober, 2010, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: