När ”Lollo” ströp Jimmy Nagy

I fyrbäddssängen låg de och brottades. En nioåring som hette Jimmy och en fyraåring som kallades Lolli, med i på slutet. Det knakade som fan från sängen och ute i förtältet hörde mamma harkelljud inifrån husvagnen.Men hon sket mest i det.

Fiskbullarna fick inte brännas vid, då det var det enda i middagsväg hon hade att tillgå. Pappan var i stan och arbetade så att åka till Stenungsund för att fiskbullarna brände vid var inte att tänka på. Ungarna fick hellre dö ifrån henne.

Jimmy hade fått följa med till Tjörnbrons camping för att han skulle slippa hänga hemma på gården hela sommaren. Han var ett orginal. Han åt BARA Skogaholmslimpa och drack nyponsoppa. BARA! Han ville inte klippa sig heller för det var svårt att somna om han inte fick vira hockeyfrillan mellan pekfingret och långfingret. Han svalde skithögt om nätterna. Som om han hade mandlar av stål. Men han var nio år och mycket större än Lolli. Lolli kallades fyraåringen med randiga shorts och pottfrisyr. Han var en spjuver. Hans egentliga namn var Mattias. Men Lolli var det man sa. LOLLI. Jimmy var uppvuxen med Lolli. Jimmy var även ett orginal.

Utifrån förtältet hörde mamman någon gorma på hjälp. Nu rök fiskbullarna och hon likt en ångvält besteg husvagnen. I sängen finner hon Jimmy under Lolli. Lolli sitter gränsle över och har ett fast grepp runt halsen på nioåringen som desperat skriker:

” Hjälp, LollO stryps”!!!! LOLLO stryps!

Mamma bröt ut i gapskratt. För att Jimmy var nio år och fick spö av en fyraåring. Men mest för att han var så prillig och känt Lolli i hela sitt liv, men ändå skriker att LOLLO, med O, stryps.

Han hade missat nåt jävligt viktigt den där Jimmy. Det heter LOLLI!

 

Annonser

Posted on 1 februari, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: