Dagens odds – att möta en originalfransk

I dag har jag mot skitstora odds pratat med en riktig fransman. En helt äkta. Han kunde inte uttala H i början på ord. Tänk vad udda invandrare det finns egentligen. Somalier och araber smälter ändå in och blir vardagsmat. Men riktiga fransmän och sånt är kuriost.

Varför kom han hit? Gillade han inte Juaques Chirac? Blev han trött på vin och hundbajsar på gatorna? Hundbajskorv heter ” Le crotte de chien” vet jag. SÅ mycket franska kan jag att jag vet ord som sånt. La coqueluche betyder ”kikhostan.”

Undra om han haft det, fick han det av vägdammet i den där skarpa kurvan han bodde jämte? Kan det vara det som tog honom till Sverige? Hans mamma hade sybehörsaffär på ett hörn i ett tegelhus och kunde aldrig försörja sig på att drapera kjolar. Chanelklanen tog över det jobbet. Det hjälpte inte med Singermaskin ens.Han fick bli sjukflykting. Hostade på ett godståg ända in i den svenska vården.

Han hade också Levisjeans. Var han allierad då? Nån från Normandie som bär amerikanskt. Det lutar Alliering långa vägar. Järneldsvapnet ligger skarpladdat hemma. Han är redo för att storma andra saker än Bastiljen.

Han är förmodligen jävligt undercover. Annars ser man inte fransmän här. Vad gör fransmän här OM de nu är här? Inte för att jobba i alla fall. De fikar bara ju, sitter med benen i kors och har utskjuten överläpp. Det kommer maninte långt med i Sverige.

Hockey är heller ingen sport för dessa folk känner jag. Det är inte art det minsta tycker di. (bara en reflektion)

Säkert bor han också på Meteorgatan 14 och har en flygel i vardagsrummet. Han fattar inte att han kan ligga med vem han vill heller.

 

 

 

Publicerat på 17 juni, 2011, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: