Far i Rio

Min far, är i Rio och bygger mässa. Han är 48 år och helt snygg och i form. Ser lite ut som Marky mark och hela hans funky bunch. Blandat med Vanilla Ice. Men han ruckar inte på höfterna. Han kommer förmodligen inte ens ta av sig strumporna och känna bris mellan sina finska tår. Han är en robot som jobbar, men inombords, i huvudet finns en förtrollad värld. Det vet jag.

Jag hoppas i alla fall att han år för sig att ta av sig skorna och trampa i sanden på stranden någon dag. Eller att han känner att det rycker lite, lite i höften när han hör musik från någonstans. Jag undrar vad pappa tänker när han andas in och ser ut över Rio? Vad drömmer han om? Jag skulle önska att han drömde om att slicka håret bakåt och skaffa sig ett par vita Speedos.

Pappa körde inte cross med mig i skogen när jag var nio år i onödan. Han hoppade inte bungyjump för att han fick en jävligt speciell present. Han körde inte BMW 525 på nittitalet av slump. Han hade till och med sig en Frozen Margaritamaskin hem från Texas en gång. Det gör mig ledsen att hans krokodilboots bara står undanlagda i källaren. Vi såg inte på Gökboet när jag var liten för att vi bara hade den filmen hemma.

Min pappa är skitcool. Egenligen.

Hoppas han tar vara på Rio.

Till Pappa:

Annonser

Posted on 1 oktober, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: