Frida Juholt

Jag litade på Frida. Men hon har förbrukat ett förtroende. Hon hade ett omdöme som man vågade tro på. Man hade planer för Fridas framtid. Hon är inte mongo som de flesta andra barn. Hon har förmågor och förnuft som många vuxna saknar. Liksom mytomspunnen. Hon är Indiana Jones.

”Frida skulle aldrig göra så” Det säger jag ofta. Men nu har hon svikit mig. Hon är en ögontjänare. En backstabber. Jag är helt paff.

Jag hittade det här på vardagsrumsgolvet. Helt hänsynslöst har hon massakerat sin morbrors julklapp som en jävla fyraåring (hon är själv fyra, men inga vanliga fyra år) och inte ens gömt likdelarna. Jag blev mest besviken för att hon inte mörkade det hela ett uns. Utan bara lämnade offret till paket sådär. Kvarlevorna. Omslagspappret. Min Frida ser till att komma undan om hon gör nåt tycker jag… Jag var säker på att hon aldrig kommer komma med på film i Efterlyst om hon får för sig att råna Hallbergs Guld. Men jag hade fel. Högg i sten.

Nu skulle hon liksom åka dit om hon gjorde nåt olagligt. I mina svängar åker man inte dit. Då tillhör man ingen elit.

Hon är opålitlig. Frida Juholt. Hon vet; alla vet att hon är skyldig. Ändå ler hon och går vidare som om det regnar. Utan att ens försöka röja undan någonting alls.

Jag har misslyckats… Hon är nog Sosse ändå.

Publicerat på 30 november, 2011, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: