Nikotinmannen

Varje morgon när jag lämnat min ängsliga dotter i skolan, återvänder jag hem. Den sträckan är min kreativa stund. Jag önskar ibland att jag hade något i huvudet som tar upp tankarna i ljud. Då hade jag varit rik. Jag känner mig alltid inspirerad och upplyft just den lilla stunden på morgonen.

Allt avslutas alltid efter att jag fickparkerat på vår gata och stänger av bilen. Då sitter jag bara där i tio minuter och tänker. De sista två veckorna har jag lagt märke till någon som också har sin stund.

Det är en man som ser ut att ha jobbat i sjöfarten/hamnen och haft en massa fruntimmer i sina dar. Han kan säkert dansa foxtrot. Han vet inte att jag tittar eftersom momentet han befinner sig i är det viktigaste på hela dagen. Morgonciggen.

Han står där barfota med sin morgonrock, jag bävar inför den dagen han inte står där mer. Han har ingen aning om att jag sitter där i sätet och känner någon sjuk slags Ulf Stark-anda över scenariot och förundras över att jag är med honom fast han inte vet om det. Jag undrar vad han tänker på, vem han är och om han har några sjukdomar av värde?. Ibland hoppas jag att han är en jämnlike. Han vet att jag tittar men han är steget före och låtsas inte om det bara.

Att han undrar över mig och också är lite glad över att vi delar en stund tillsammans fast det är helt outtalat.

Jag har alltid velat att nån någongång reflekterar över mig och mina vanor. Jag tror att detta kan vara rätt man.

Han låtsas inte om det bara.

Jag som är lite av ett psycho har funderat på vad han hade känt om jag framkallade bilden, skrev ”varför ser du så ledsen ut” i blod och lade den i hans brevlåda. Så kan man inte göra förstår jag ju, men det hade varit kul research om man skulle göra en störd film nån gång. Är det hemfridsbrott eller olaga hot? För övrigt tror jag inte det hade skrämt honom eftersom han är en jämnlike och hade kanske hajjat grejen.

Publicerat på 25 september, 2012, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: